Magisk Arkitektur

Mine hovedværker inden for Magisk arkitektur kan ses i galleriet nedenfor. Se også siden med billeder under proces – her finder du ofte et eller flere billeder med motiv af Magisk arkitektur.

I sidemenuen til højre kan du finde links til sider med galleri med et enkelt værk – her kan du komme tæt på nogle af detaljerne. Magiske Arkitektur består af fire under kategorier Magisk ArkitekturBygningerMagisk ArkitekturBymotiver og Magisk ArkitekturInteriør samt Prospekter.

Betegnelsen Magisk Arkitektur
Den 8. triennale for selvlært kunst INSITA 2007 blev holdt fra d. 23. juni til d. 6. oktober 2007 på Nationalgalleriet i Bratislava. Udstillingen havde otte sektioner. En sektion var “Magická arckitektúra / Magic Arkitecture”. På den var 27 kunstnere repræsenteret med 74 værker med motiver af bygningsværker eller byer.

En anden sektion var “Konkurrence udstillingen af udvalgt selvlært kunst, naivistisk kunst, Art Brut og Outsider art”. Til denne sektion havde fem internationale eksperter udvalgt 151 værker fra 37 kunstnere fra hele verden. Kunstnere fra 22 lande havde søgt om optagelse på udstillingen. 17 lande var repræsenteret. Jeg var ene om at repræsentere Danmark. Mine fem værker på udstillingen var: “Amalienborg”, “Volden”, “Hjortdals Kirke”, “Marmorkirken”, og “San Cataldo”.

Sektion ” Magická arckitektúra / Magic Arkitecture” blev reinstalleret på Stadtmuseum Erlangen fra d. 25. november 2007 til d. 27. januar 2008 og på Kunsthaus Kannen ved Münster fra d. 2. marts til den 11. maj 2008. I udstillinger i Tyskland deltog 11 kunstnere fra den oprindelige sektion ” Magická arckitektúra / Magic Arkitecture”og fire kunstnere fra konkurrence udstillingen. Jeg havde fire af mine værker med på de to udstillinger i Tyskland. “Amalienborg” blev sendt tilbage til Amalienborg efter det venlige udlån til udstillingen i Bratislava.

Billederne blev sendt af sted den 10. maj 2007 og kom hjem den 29. maj 2008. På baggrund af billedernes udvælgelse til udstillingen ” Magische Architekturen – Die Triennale der Naiven Kunst und Outsider Art zu Gast in Erlangen” og “Magische Architektur – Kunsthaus Kannen” og deres oplevelser på den lange tur, har jeg besluttet at Magisk Arkitektur er den samlende betegnelse for mine malerier med motiver af byrum og bygningsværker. Værkerne vil blive ledsaget med et certifikat, der dokumentere deres “ret” til at bære betegnelsen “Magisk Arkitektur”. Certifikatet for allerede signerede værker vil være forsynet med udstedelsesdatoen. Certifikatets bliver for nye værker udstedt den dag værket signeres.

Læse mere om Magisk Arkitektur og de fem værkers tur i Europa på INSITA 2007 på dortemarcussen.dk og se andre værker med Magisk Arkitektur på naivisten.dk.

 

29. maj 2008. Dorte Marcussen